Külföld

Trükkös óriásplakátokkal trollkodták meg Putyint

rtl.hurtl.hu

2023. december 7. 16:13

A nagyvárosokba kitett óriásplakátokon ártatlan felirat volt látható, na de a QR-kód már egészen mást mutatott.

Moszkvában, Szentpéterváron és más orosz városokban óriásplakátok jelentek meg „Oroszország” és „Boldog új évet” felirattal – írja a Guardian. A ránézésre ártatlan plakátokon azonban ott figyelt egy QR-kód is, ami az orosz elnök elleni, „Oroszország Putyin nélkül" című kampány honlapjára mutat, így a plakátokat gyorsan leszedték.


A Novaya Gazeta szerint a bebörtönzött ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij a Telegram-csatornáján csütörtökön közzétett üzenetében arra szólította fel az oroszokat, hogy a márciusi elnökválasztáson Vlagyimir Putyin helyett másra szavazzanak.

A kezdeményezés részeként Navalnij csapata indították el az aktivisták az Oroszország Putyin nélkül kampányt, amely arra kéri oroszokat, hogy csatlakozzanak hozzájuk, graffitizzenek, plakátoljanak és telefonon kampányoljanak. „Mindenkinek állampolgári kötelessége, hogy legalább 10 embert meggyőzzön arról, hogy Putyin ellen szavazzon. Beszéljetek az embereknek a kampányról, keressetek új önkénteseket, és változtassátok meg az emberek véleményét. Minél több ember áll ki Putyin ellen, annál hamarabb lesz szabad Oroszország” – olvasható a Neputin honlapján.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#alekszej navalnij#vlagyimir putyin#óriásplakát#oroszország#ukrajna#választás#elnökválasztás

Címlapról ajánljuk