Külföld

Gyorséttermi munkára ítélték a nőt, aki burritóval dobált meg egy gyorséttermi munkást

rtl.hurtl.hu

2023. december 6. 18:43

A bíró felajánlotta neki, hogy a büntetéséből 60 napot lefaraghat, ha beleegyezik, hogy két hónapig legalább heti 20 órát fog dolgozni egy gyorsétteremben.

Szokatlan módon enyhítheti büntetését az ohiói nő, akit testi sértésért ítéltek el, miután burritóval dobálta meg a Chipotle mexikói gyorsétterem egyik alkalmazottját: két hónapig egy gyorsétteremben kell dolgoznia.

Az ügy előzménye, hogy a 39 éves Rosemary Hayne leordította a népszerű gyorsétteremlánc egyik alkalmazottját, majd hozzávágta a rendelését, egy burritót. Tettét azzal magyarázta, hogy az étel nem nyerte el a tetszését, forró volt és megégette az arcát. A szeptember elején történt incidenst egy járókelő videóra vette, a felvétel pedig vírusként terjedt a Redditen.

A BBC cikke szerint bíróság az őrjöngő nőt először pénzbüntetésre, valamint 180 nap börtönbüntetésre ítélte 90 napra felfüggesztve. „Fogadok, hogy nem leszel elégedett a börtönkosztal sem” – viccelődött a bíró, majd ötlete támadt:

felajánlotta neki, hogy a büntetéséből 60 napot lefaraghat, ha beleegyezik, hogy két hónapig legalább heti 20 órát fog dolgozni egy gyorsétteremben. A nő elfogadta az ajánlatot.

Nyitókép: Jeenah Moon / Bloomberg via Getty Images

#Külföld#chipotle#mexikói#gyorsétterem#gyorséttermi munka#bírósági ítélet#ohio#burrito

Címlapról ajánljuk