Külföld

„Idióta voltam” – meg akart simogatni egy bölényt, de ez felnyársalta

rtl.hurtl.hu

2023. december 4. 12:56

Az amerikai férfit mentőhelikopterrel szállították kórházba a Utah államban történt eset után. 

Egyértelműen idióta voltam.

Így jellemezte saját döntését egy amerikai férfi, akit azután nyársalt fel egy bölény, hogy megpróbálta megsimogatni. Halen Carbajal olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

A férfi a helyi sajtónak elmondta, hogy barátnőjével tartott hazafelé egy hálaadási elvonulás után, amikor egyik szomszédjánál meglátta a bölényt. Átmászott egy kerítésen, és a bölény követni kezdte, amit „elég menőnek” talált. A férfi közölte, hogy „meg akartam simogatni, és ezt is tettem”, és az állat ekkor nyársalta fel.

Elmondása szerint a bölény leszegte a fejét, majd hasbaszúrta, és feldobta a levegőbe, „ami megmagyarázza, hogy miért tört el a bordám”, majd miután földet ért, a kerítéslécek alatt átkúszva menekült el előle. A férfinak a mája, és a tüdeje sérült meg a bordatörés mellett. Egy hétig volt kórházban, és azóta otthonában gyógyul.

A férfi beismerte, hogy igencsak naiv volt, amikor azt gondolta, hogy csak úgy odasétálhat egy bölényhez, és hozzányúlhat. Mint mondta, tisztelni kell ezeket „az őrültnagy állatokat”, és tisztes távolságból csodálni őket.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

#Külföld#bölény#felnyársalta#egyesült államok#utah

Címlapról ajánljuk