Külföld

Az buktatta le, hogy a kisfiával beszélt – 30 éve halt meg a rettegett drogbáró, Pablo Escobar

rtl.hurtl.hu

2023. december 2. 11:29

Pablo Escobar halála előtt közvetlenül a fiával beszélt telefonon. Ez okozta a vesztét, emiatt tudták bemérni a rá vadászó hatóságok. Végül egy tűzpárbaj következtében hunyt el napra pontosan 30 éve. Fia két éve a Fókusznak mesélt arról, milyen volt az élet Pablo Escobar, a rettegett drogbáró mellett.

Minden idők egyik leghírhedtebb bűnözője, Pablo Escobar élete utolsó éveiben bujkálni kényszerült a rá vadászó kolumbiai rendőrség, az amerikai kábítószerellenes ügynökök és a rivális drogbandák elől. Bár égen-földön keresték, sokáig nem találtak rá – vesztét végül az okozta, hogy nem bírta ki, hogy ne hívja fel a családját. A fiával beszélt, amikor üldözői bemérték a tartózkodási helyét. Végül tűzpárbajban halt meg napa pontosan 30 éve, 1993. december 2-án.

Pablo Escobar fia, Juan Pablo Escobar önéletrajzi könyvének magyar megjelenése alkalmából járt Budapesten két éve. Az itteni tartózkodását a Fókusz kamerái is követték, hogy mit mondott megérkezése után az RTL-nek, kiderül az alábbi videóból.


Később hosszabb interjút is adott, amiben azt mesélte, hogy gyerekként mesébe illő környezetben, az átlagember számára felfoghatatlan luxusban nőtt fel. A számtalan autón-és motoron kívül saját állatkertjük is volt, a parkjukat pedig kőből faragott, hatalmas dinoszaurusz-szobrok díszítették. Amit csak megkívánt, apja megvette neki, a pénz nem számított. Csakhogy ehhez a pénz az illegális kokain-kereskedelemből származott, és vér tapadt hozzá. Juan Pablo Escobar apja halála után a mérhetetlen luxusból állandó életveszélybe került. Erről mesél az alábbi videóban. 


Az interjú után ellátogatott a Reggeli stúdiójába is, ahol Juan Pablo olyan titkokat árult el, amelyeket még az Escobar család sem ismert.


Pablo Escobar özvegye négy éve szintén a Fókusznak mesélte el, miért tartott ki 25 évig egy pszichopata tömeggyilkos mellett.


Nyitókép: Eric VANDEVILLE / Gamma-Rapho via Getty Images

#Külföld#pablo escobar#Juan Pablo Escobar#drog#halál#Fókusz#interjú

Címlapról ajánljuk