Külföld

Felmentették a brit rendőrt, aki sokkolót használt egy tízéves ellen

rtl.hurtl.hu

2023. november 30. 13:30

A kötelezettségszegési bizottság szerint a rendőr intézkedése minden körülmények között szükséges, ésszerű és arányos volt.

Felmentették a Met Police rendőrét a súlyos kötelességszegés vádja alól, aki sokkolót használt egy 10 éves kislány ellen, aki kerti ollóval hadonászott, írja a Sky News.

Jonathan Broadhead őrmester 2021. január 21-én másodperceken belül kétszer is elsütötte a fegyvert a kislányra, miután belépett a gyerek délnyugat-londoni otthonába. A házba a lány édesanyja hívta a rendőrséget, miután a gyermek megfenyegette őt egy kalapáccsal és az ollóval.

Azzal vádolták, hogy „nem szükséges, ésszerű és arányos” erőszakot alkalmazott a kislánnyal szemben. Csütörtökön a Met Police kötelességszegési bizottsága úgy ítélte meg, hogy a vádak nem bizonyítottak.

Catherine Elliot, a testület elnöke elmondta: „A bizonyítékokat részletesen megvizsgálva... a testület arra a következtetésre jutott, hogy Broadhead rendőr intézkedése minden körülmények között szükséges, ésszerű és arányos volt. A vádak ezért nem bizonyítottak.”

Az eset tényeit nem vitatták, de Broadhead rendőr azzal érvelt, hogy „a sokkoló volt a legjobb lehetősége”, miután a lány az érkezésekor „ollóval volt felfegyverkezve” és veszélyt jelentett rá és a házban tartózkodókra.

A testület megállapította, hogy a rendőrök megfelelő utógondozásban részesítették a gyereket, mivel mentőt hívtak hozzá a sokkoló tüskéinek eltávolítására, addig pedig bilincsben tartották őt, hogy a tüskék ne mozduljanak el, ez ugyanis további fájdalmat okozhatott volna neki. 

Nyitókép: Luka Lajst / Getty Images

#Külföld#sokkoló#rendőrség#met police#felmentés#rendőr

Címlapról ajánljuk