Külföld

Beszakadt a 83 éves nő alatt a konyha padlója, egy 15 méteres kútba zuhant

rtl.hurtl.hu

2023. november 29. 8:45

A ház tulajdonosainak fogalmuk sem volt arról, hogy egy mély kútakna van a több mint száz éves házuk konyhája alatt. 

Meghalt egy 83 éves amerikai nő Észak-Karolniában, miután beszakadt alatta a konyha padlója, és egy 15 méter mély kútba zuhant. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint Dorothy Louise Downey vasárnap szenvedett balesetet, miután megérkezett a Salem városában található házba, hogy segítsen lánya költözködésében.

Az idős nő délután kettő óra körül zuhant a konyha alatt lévő kútba, miután a rossz állapotban lévő padló beszakadt alatta. Lánya először a ház alá bemászva próbálta megtalálni édesanyját, mire kiderült, hogy mi történt vele.

Az ott élő család tudta, hogy a padló szétrohadt, de a beszámolók szerint fogalmuk sem volt arról, hogy a több mint száz éves ház alatt egy kútakna van.

A helyi tűzoltóság közölte, tudták, hogy nem életet menteni, hanem holttestet kiemelni mennek ki a házhoz, amikor kihívták őket, mert biztos volt, hogy az idős nő nem élte túl a 15 méteres zuhanást. A nő testét végül több mint négy órán át tartó munkával tudták csak kiemelni.

A WSPA televízió beszámolója szerint a ház építésének idején megszokott gyakorlat volt a környéken, hogy a konyha alá fúrták be a kutakat. A helyi hatóságok ezért arra kérték a korabeli házak tulajdonosait, nézessék meg a padlót, ha úgy látják, kezd meggyengülni.

Nyitókép: A kút nyílása a konyhából. Fotó: Oconee County Emergency Services

 

#Külföld#kút#kútakna#zuhanás#ház#konyha#padló#egyesült államok

Címlapról ajánljuk