Külföld

Emberöléssel vádolják a 95 éves nénit halálra sokkoló rendőrt

rtl.hurtl.hu

2023. november 29. 6:58

A demens, járókerttel közlekedő ausztrál nőt egy gondozóotthonban lőtte meg elektromos sokkolóval a rendőr.

Emberöléssel vádolták meg az ausztrál hatóságok azt a rendőrt, aki májusban elektromos sokkolóval lőtt meg egy gondozóotthonban egy 95 éves nőt, aki pár nappal később belehalt sérüléseibe – jelentette a helyi sajtó. Kristian White rendőr ellen eredetileg gondatlanságból elkövetett, halált okozó testi sértés vádjával indítottak eljárást, de az ügyészség tanácsára az emberölés bűntettét az felvették az ellene felhozott vádak közé.

Clare Nowland májusban halt bele a rendőri intézkedésbe. A demenciától szenvedő, járókerettel közlekedő nőre az otthon dolgozói hívták ki a rendőröket, miután két késsel a kezében járkált az otthonban, és közvetlen hozzátartozóját nem érték el.

A bíróságra benyújtott iratok szerint két rendőr érkezett a helyszínre, akik egy szobában találták meg a nőt, kezében egy steakkéssel. Amikor az egyik rendőr megpróbálta elvenni tőle a kést, a nő felemelte a kezét, és „visszavonult” – írta az ABC News.

Kristian White azután vette elő a sokkolóját, hogy a nő „lassan” közelíteni kezdett feléjük, majd közölte a nővel, hogy „áll, látja, ez itt egy sokkoló, dobja el, dobja el, ez az első figyelmeztetés”. Nowland nem reagált, majd a kést a másik rendőr felé emelte, mire White közölte, hogy „á, a fenébe is”, majd rálőtt a sokkolóval.

A nő ekkor elesett és beütötte a fejét, vélhetően koponyatörést és súlyos agyvérzést szenvedett. Kórházba szállították, de már akkor azt valószínűsítette a családja, hogy az asszony soha nem épül fel.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

#Külföld#ausztrália#rendőr#sokkoló#idős nő#clare nowland

Címlapról ajánljuk