Külföld

Tiltakoznak a tenyésztők a kutyaevés betiltása ellen Dél-Koreában

rtl.hurtl.hu

2023. november 24. 10:57

Úgy tűnik, végre megvan a politikai akarat, hogy meghozzák a döntést.

A dél-koreai parlament előtt tüntetnek a kutyahúsevés betiltásának terve miatt kutyatenyésztők és az érintett étkezdék tulajdonosai – írja a Reuters hírügynökség. Szerintük a javaslat elfogadása veszélyezteti a megélhetésüket, és korlátozza a választás lehetőségét, noha ma már csak az idős emberek egy része fogyaszt kutyahúst.

A Gallup tavalyi felmérése szerint a dél-koreaiak csaknem kétharmada ellenzi a kutyahúsevést. Míg 2015-ben 27 százalékuk, tavaly már csak 8 százalékuk mondta azt, hogy ettek kutyahúst az elmúlt évben.

A koreai kutyahús-szövetség szerint háromezer étteremnek és 3500 tenyésztőnek szűnik meg a megélhetése, utóbbiak másfélmillió kutyát tartanak. 

A hanyatló népszerűség és az állatjogi aktivisták tiltakozása ellenére a korábbi próbálkozások a kutyahús betiltására nem jártak sikerrel az iparág tiltakozása miatt.

Ezúttal a kormány hároméves átmeneti időt és pénzügyi támogatást ígér az érintett vállalkozásoknak, és úgy tűnik, a közvélemény támogatása mellett politikai akarat is van a javaslat elfogadására. A tiltó javaslat kormánypárti szószólója azt mondta: még ha valami része is a hagyományoknak, eljöhet az ideje, hogy meg kelljen változtatni.

Nyitókép: Min Joo Kim/The Washington Post via Getty Images

#Külföld#dél-korea#kutyaevés#betiltás

Címlapról ajánljuk