Külföld

Elfogták a hetek óta szökésben lévő New Jersey-i pulykát, Turkulest

rtl.hurtl.hu

2023. november 23. 19:20

A pulyka imádott az úttesten lófrálni, amivel rengeteg galibát okozott. Most véget ért a kalandja.

Megszakad a szíve a New Jersey állambeli West Orange lakosainak, miután a hatóságok elfogták azt a vadpulykát, ami hosszú ideje kóborolt a helyi utcákon, folyamatosan kijátszva az állatfelügyelőket. 

Turkules (a Herkules nyomán), akit egy helyi férfi nevezett el, a nyár folyamán telepedett le West Orange-ban. A madarat a közlekedéssel szembeni rettenthetetlen viselkedése és az, hogy láthatóan semmibe vette a hatóságokat, hamar helyi hírességgé tette.

Turkules hajlamos volt folyamatosan az úttestre kóborolni, és rengeteg helyen okozott felfordulást.

A Facebookon és az Instagramon az emberek rendszeresen posztoltak olyan fényképeket és videókat, amelyeken a pulyka az út közepén áll, és akadályozza a forgalmat, csipkedi az autók kerekét és csapkod a szárnyaival. 

Annak ellenére, hogy néha kilométeres dugókat okozott, Turkules-t egyfajta West Orange-i kabala lett. Népszerűsége akkora volt, hogy szombaton a vállalkozások rendezvényt szerveztek Turkules tiszteletére, a bevétel egy részét pedig a Wildlife Conservation Society-nek adományozták.

Kedden a New Jersey-i környezetvédelmi minisztérium közölte a Guardiannel, hogy több hetes keresés után Turkulest befogták és áttelepítették a Wharton erdőbe.

A helyiek most gyászolnak.

„Nagyon fog hiányozni. Hiányozni fognak a napi hírek az észleléseiről. Alig vártam, hogy minden nap friss híreket kapjak róla” – mondta Gia Garcia, aki a Willow and Olivia desszertkávézó tulajdonosa.

Amikor minden olyan feszült volt a világban, politikai és egyéb szempontból is, ő volt az egyetlen, aki össze tudta hozni az egész várost. Senki sem vitatkozott a politikáról, senki sem beszélt a fennálló konfliktusokról: mindenki csak azt akarta tudni, hogy ez a pulyka még mindig itt van-e, és még mindig él-e

– tette hozzá.

Miközben West Orange gyászolja a közkedvelt madár elvesztését, néhány lakos úgy véli, hogy talán nem utoljára látták őt. A helyi legendák szerint Turkulestt korábban már elfogták és áttelepítették az év elején, majd visszatért a városba.

Egy másik West Orange-i lakos a Guardiannek elmondta: nagyon szomorú, hogy a madár elment.

De ő egy gengszter. Vissza fog térni. Mindig megteszi.

Nyitókép: Facebook

#Külföld#turkules#pulyka#szökés#west orange#állat#new jersey

Címlapról ajánljuk