Külföld

Rakéták ölték meg a WHO munkatársát Gázában férjével és kisbabájával együtt

rtl.hurtl.hu

2023. november 22. 12:15

A 29 éves nő szülei házában volt, amit rakétatalálat ért.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik munkatársa, hat hónapos csecsemője, férje és két testvére is életét vesztette a Gáza övezetben zajló harcokban, írta az Twitteren közzétett bejegyzésében a WHO főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz kedd este.

A WHO-nak dolgozó Dima Abdullatif Mohammed Alhaj szüleinek a tengerparti övezet déli részén lévő házát érte találat, ahova korábban a szervezet 29 éves alkalmazottja a Gázában zajló harcok elől menekült, írta az MTI. Gebrejeszusz azt is hozzátette: „Nincsenek szavak a fájdalomra, amelyet érzünk”.

Azt nem közölte, hogy melyik fél gázai rakétázásának lett áldozata a nő és családja.

A gázai háború kezdete óta az ENSZ a legtöbb halálos áldozatot egyik szervezetén, a Palesztin Menekülteket Segélyező és Munkaközvetítő Ügynökségen (UNRWA) belül jelentette, ahol ezidáig 108 alkalmazottat öltek meg. Ezen kívül mintegy 67 ENSZ-létesítményt ért találat a harcok során, ezek közül 17 közvetlen célpont volt.

„A legtöbbjük a központi területeken és a Gázai övezet déli részén helyezkedett el, ahol azt ígérték az embereknek, hogy biztonságban lesznek” – mondta korábban Philippe Lazzarini, az UNRWA főbiztosa.


Nyitókép: Twitter

#Külföld#gáza#who#Hamász#rakéta#halál#egészségügyi világszervezet#gyász#kisbaba

Címlapról ajánljuk