Külföld

IDF: a Hamász túszokat hurcolt a gázai „halál övezete” kórházba, kivégeztek egy fiatal katonanőt

rtl.hurtl.hu

2023. november 20. 8:20

Az izraeli hadsereg közzétett egy felvételt, amely alapján állítja, a Hamász külföldi túszokat hurcolt Gáza legnagyobb kórházába és a terroristák kivégeztek egy 19 éves katonanőt is.

Az izraeli hadsereg nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen állítása szerint az látható, ahogy a Hamász október 7-i támadását követően külföldi túszokat visznek be Gáza legnagyobb kórházába, írja a BBC. Az IDF állítása szerint egyiküket, egy 19 éves katonanőt meggyilkoltak, miután könnyebb sérülésekkel szállították az al-Sifa kórházba.

A megrázó videó itt tekinthető meg.

Az IDF szerint a bemutatott biztonsági kamerák felvételein az látható, amint Izraelből elrabolt személyeket szállítottak be a kórház területére, majd a folyósokon vitték őket. A közzétett videón elrabolt thaiföldi és nepáli férfiak láthatóak. Vasárnap arról is írtunk, hogy a Hamász által ásott alagutat találtak a „halál övezete” kórház alatt Gázában, a terrorszervezet viszont továbbra is tagadja, hogy alatta található a vezérközpontja. 

Mint arról a Híradó is beszámolt, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szombaton bejelentette, hogy tervet dolgoznak ki a gázai Sifa kórház kiürítésére, amelyet korábban a „halál övezetének” neveztek.


Nyitókép: Israel Defense Forces via Reuters

#Külföld#Hamász#izrael#gáza#al-shifa kórház#katonanő#meggyilkolta#idf#izraeli hadsereg

Címlapról ajánljuk