Külföld

Súlya felére fogyott le a hűséges kutya, aki több mint két hónapon őrizte túrázás közben meghalt gazdája holttestét a hegyekben

rtl.hurtl.hu

2023. november 19. 17:32

Megtalálták a 71 éves Rich Moore kutyáját, akivel együtt még augusztus 19-én tűnt el túrázás közben a kolorádói hegyekben. Kiderült, hogy a férfi meghalt hipotermiában, a kutya pedig több mint két hónapon keresztül őrizte testét.

A holttestet október 30-én találták meg, viszont az azóta biztonságba helyezett kutyájáról csak most közöltek híreket. A Jack Russell terrier valószínűleg apró állatokat, például egereket evett, a ragadozókat, például a medvéket és a pumákat pedig ügyesen elkerülte. A hosszú, hideg hetek alatt eredeti testsúlya felére fogyott.

A mentésben részt vevő Delinda VanneBrightyn szerint nagyon örültek, hogy vissza tudták juttatni Finney-t a családjához, mivel „elveszítették egyik szerettüket, de még mindig itt van nekik ez a nagyszerű, hűséges kutya”.

Nemrég külön cikkben foglalkoztunk a száz éve született Hacsikóval, a hűséges kutyával, aki tíz évig várt halott gazdájára egy tokiói pályaudvaron.

Nyitókép: Chantel Hammer / Facebook

#Külföld#kutya#túra#hűséges#mentés#colorado

Címlapról ajánljuk