Külföld

Három magyar is felkerült az Europol legkeresettebb bűnözőinek listájára

rtl.hurtl.hu

2023. november 17. 12:58

Egyikőjüket veszélyesnek jelölték meg.

Három magyar került fel az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezetének a legkeresettebb európai bűnözőket rögzítő, pénteken közzétett listájára, közölte az MTI. Az Europol közleménye szerint az Európai Unió tagállamaiból idén 59 elfogatóparanccsal körözött ember került fel a „Most Wanted” oldalra.

E legkeresettebbek listáján olyanok szerepelnek, akiket egyebek mellett kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus vagy emberölés miatt köröznek. Ide került fel a három magyar bűnöző, mindhármukat kábítószer-kereskedelem és -terjesztés miatt keresi a rendőrség.

A bűnözők felkutatásához az Europol idén is a lakosság segítségét kéri, ezért kampányt indított a szökevények felkutatására. Az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) által közzétett felhívás arra kéri a lakosságot, hogy látogassanak el a weboldalra, nézzék meg a bűnözők fényképeit, hogy felismerik-e valamelyiküket. Gyanú esetén névtelenül lehet bejelentést tenni a weboldalon keresztül.

  • A három legkeresettebb bűnöző közé került Üregi Péter (a kiemelt képen jobboldalon), akit kábítószerek és pszichoaktív anyagok kereskedelme miatt köröznek, a megjelölésnél azt tüntették fel, hogy „veszélyes”.
  • Csikó András is felkerült a listára (a kiemelt képen középen) őt hasonló vádak miatt körözik, mint Üregit, szintén kábítószerrel és pszichoatkív anyagokkal kereskedett, csempészte is őket.
  • A harmadik magyar Bagaméri Tamás (a kiemelt képen baloldalon), akit szintén kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miat keresnek.

Nyitókép: Europol

#Külföld#Europol#bűnöző#veszélyes#magyar

Címlapról ajánljuk