Külföld

Negyven munkás rekedt egy beomlott indiai alagútban

rtl.hurtl.hu

2023. november 13. 6:34

Beomlott egy építés alatt álló alagút Indiában, és legalább negyven munkás rekedt a mélyben. 

Negyven munkás rekedt egy építés alatt álló alagútban Indiában, miután egy része beomlott. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a mentőalakulatoknak sikerült kapcsolatba lépniük a munkásokkal, akik mind életben vannak.

Az India északi részén, a Himalája lábánál épülő alagút vasárnap, helyi idő szerint hajnali fél 6 környékén történt, egyes beszámolók szerint a műszakváltás idején. Az alagút a bejárattól nagyjából kétszáz méternyire omlott be. A helyszínen készült felvételeken nagyobba betondarabokat lehetett látni, valamint a plafonról lógó, megcsavarodott betonvasakat.


A bent rekedt munkásoknak egy csövön keresztül levegőt pumpálnak be, valamint vizet és élelmiszert is tudtak küldeni nekik. A mentőalakulat folyamatosan kapcsolatban állnak velük, és a beszámolók szerint mindannyian jól vannak.

A mentőalakulatok markolókkal kezdték el kiásni a beomlott földet. Egyelőre nagyjából 15 méter haladtak, és további 35 méter van hátra –  mondta el egy helyi tisztségviselő az ANI indiai hírügynökségnek.

Nyitókép: YouTube / India Today

#Külföld#india#alagút#omlás#munkások#mentőakció

Címlapról ajánljuk