Külföld

Megölték Haiti rettegett bandavezérét, aki korábban matek-fizika szakos tanár volt

rtl.hurtl.hu

2023. november 13. 19:24

Az egykori pedagógus bandája gyilkosságokban, rablásokban és nemi erőszakokban vett részt.

Megöltek egy nagyhatalmú és rettegett bandavezért Haitin, aki egykor matematika- és fizikatanár volt – írja az ABC News.

Az Iskar Andrice nevű expedagógus a Cite Soleil nyomornegyedben lévő Belekou közösséget irányította – mondta Esaïe Beauchard volt polgármester.

„Sajnálatos, hogy a fickó ebbe belekeveredett, mert nagyon intelligens ember volt” – mondta Beauchard. Az Andrice által vezetett banda gyilkosságokban, rablásokban, zsarolásokban, nemi erőszakban, valamint lopásokban vett részt egy nemrégiben készült ENSZ-jelentés szerint.

Később egyesítette erőit a Barbecue néven ismert Jimmy Chérizier nevű bandavezérrel, aki megalakította a „G9 család és szövetségesei” nevű szervezetet, amivel létrejött Haiti legnagyobb és legerősebb bandája.

Azzal is vádolták őket, hogy tavaly megbénították a főváros, Port-au-Prince egyik fő üzemanyag-termináljának működését, amivel megbénították az országot, és Ariel Henry miniszterelnököt arra kényszerítették, hogy külföldi fegyveres erők beavatkozását kérje.

Nyitókép: Rendőrök próbálják megfékezni a benzinre váró embereket egy töltőállomáson, miután hetekig üzemanyaghiány volt Haiti fővárosában, Port-au-Prince-ben. Fotó: MTI/EPA/EFE/Orlando Barría

#Külföld#haiti#matektanár#bandaháború#bandavezér

Címlapról ajánljuk