Külföld

Nem tudja elhagyni az országot a férfi, mert túl obszcén a neve ahhoz, hogy útlevélre nyomtassák

rtl.hurtl.hu

2023. november 2. 15:39

Íme a név, amely kiverte a biztosítékot az okmányhivatalnál.

Bizarr történetről számolt be nemrég az NZ Herald: egy brit férfi sanyarú sorsát énekelték meg, aki nem tud a tengerentúlra utazni, mert a nevét „túl illetlennek” találták az okmányirodában, és közölték, azt nem hajlandóak útlevélre nyomtatni.

Az eredetileg Kenny Kennard nevű férfi 2016-ban változtatta meg nevét arra, hogy Kenny Fu-Kennard, ami magyarul nagyjából azt jelenti, hogy Kenny Basz-Kennard. A férfinak még sikerült ezzel a névvel jogosítványt szereznie, de útlevelet már nem kapott.

A férfi háromszor fellebbezett a releváns minisztériumnál, azonban ők csak azért sem engedték neki, hogy útlevele legyen. Most arról beszélt, hogy „egy viccnek” tartja a hatóságok eljárásmódját, és egy „fogolynak érzem magam a saját országomban”.

A férfi amúgy notórius névváltoztató: először 16 éves korában neveztette át magát arra, hogy Coco Kenny, ám ezt 19 éves korában – amikor csatlakozott a hadsereghez – már túl éretlennek találta. Nyolc év szolgálat után azonban azt érezte, hogy ideje ismét nevét valami idétlenre változtatni.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#brit#név#útlevél#névváltoztatás#utazás#obszcén

Címlapról ajánljuk