Külföld

Az orosz állam komikusai telefonbetyárkodtak Giorgia Melonival

rtl.hurtl.hu

2023. november 2. 6:38

Hatalmas poén volt, hogy interjút készítettek az orosz-ukrán háborúról az olasz miniszterelnökkel. 

Giorgia Meloni olasz miniszterelnököt két, az orosz államihoz közelálló komikus hívta fel, és jól átverték azzal, ahogy egyikük az Afrikai Unió Bizottsága elnökének adta ki magát. A két humoros orosz Vlagyimir Kuznyecov és Alekszej Sztoljarov voltak, írja a Guardian. 

Meloni a beszélgetés során elmondta, hogy az orosz-ukrán háborúban mindkét fél elfáradt, patthelyzet alakult ki. Arról is beszéltek, hogy az ukrán ellentámadás nem hozta meg az áttörést, így ha nem lesz egyéb megoldás, akkor a konfliktus évekig elhúzódhat.

Meloni ugyanakkor arról is beszélt, hogy az ukránok azt teszik, ami a kötelességük, és ebben segíteni is fognak nekik. Az olasz miniszterelnöknek saját bevallása szerint van megoldási javaslata a háború befejezésére, de azt most még nem akarja elárulni, hogy mi az. 

A miniszterelnök hivatala megerősítette, hogy az oroszok sikeresen megtrollkodták Melonit. A Vovan és Lexus művésznévre hallgató komikusok korábban kamu interjút készítettek Boris Johnson brit exminiszterelnökkel és Nikki Haley-vel, az USA egykori ENSZ-nagykövetével.

Nyitókép (illusztráció): Orbán Viktor és Giorgia Meloni találkozója Brüsszelben 2021. június 23-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

#Külföld#telefonbetyár#komikus#oroszország#giorgia meloni#olaszország

Címlapról ajánljuk