Külföld

Egy dühös 86 éves férfi lövöldözött és ejtett túszul embereket Tokió közelében

rtl.hurtl.hu

2023. november 1. 9:14

Az idős férfi egy kórházba lőtt be, és egy postahivatalban ejtett túszokat, miután felgyújtotta a lakását. 

Egy 86 éves férfi volt az, aki kedden két embert megsebesített egy kórházban, majd túszokat ejtett egy postahivatalban Tokió közelében. Nyolcórás túszdráma után a rendőrség megrohamozta az épületet, és a gyanúsítottat, a 86 éves Szuzuki Cuneót elfogták, miután az egyik túszt elengedte, a másik pedig önmagától elhagyta a helyszínt – írta az AFP francia hírügynökség.

A férfinél egy pisztoly volt, ami a nyaka körül lévő madzagra volt erősítve, valamint két kés, illetve egy 18 literes kanna, és két palack, amiben valamilyen folyadék volt. A túszejtés és a lövöldözés előtt Cuneo felgyújtotta a saját lakását is.

A rendőrség vizsgálja a férfi indítékait. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a férfinek egy közlekedési baleset miatt volt neheztelt a postahivatalra, míg a kórháznál azért lövöldözött, mert dühös volt az ott dolgozó egyik orvosra. Egy rendőrségi szóvivő az AFP-nek elmondta, hogy a túszdráma alatt azt követelte a rendőröktől, hogy „találkozhasson egy bizonyos emberrel”.

Az idős férfit szomszédjai barátságos emberként ismerték meg, aki egyedül élt lakásában. Egy barátja a helyi sajtónak elmondta, hogy soha nem látott fegyvert, vagy bármilyen más veszélyes tárgyat a lakásában.

Nyitókép: Szuzuki Cuneo az elfogása után. Fotó: Kyodo via REUTERS

#Külföld#japán#lövöldözés#túszejtés#túszejtő

Címlapról ajánljuk