Külföld

Sokkoló videó: ötvenen meghaltak egy gázai menekülttáborban

rtl.hurtl.hu

2023. október 31. 17:09

Legalább ötvenen meghaltak, 150-en pedig megsérültek egy sűrűn lakott gázai menekülttáborban a helyi egészségügyi minisztérium szerint. A Hamász terrorszervezet szerint a robbanást egy izraeli rakétacsapás okozta.

Legalább ötvenen meghaltak, 150-en pedig megsérültek egy izraeli légicsapásban a gázai Dzsabáliában található menekülttáborban – jelentette a Hamász terrorszervezet ellenőrzése alatt álló egészségügyi minisztérium és egy közeli indonéz kórház igazgatója kedden.

A BBC cikke szerint a Gázavárostól északra fekvő tábor a legnagyobb az övezetben, az ENSZ idén júliusban mintegy 116 ezer palesztin menekültet regisztrált ott. Kicsi, de sűrűn lakott területről van szó, mindössze 1,4 négyzetkilométeren terül el, és nagyrészt lakóépületekből áll. Dzsabália olyan területen fekszik, amelyet Izrael evakuációs zónává nyilvánított.

A menekülttáborról emellett több kép és videófelétel is terjed a közösségi médiában, amelyeken az látható, amint az emberek túlélőket keresnek és holttesteket húznak ki a romok közül, írja a Reuters. Az izraeli hadsereg (IDF) egyelőre nem kommentálta a híreket. Az AFP hírügynökség időközben több tucat holttestet talált a helyszínen, legalább 47-et.

A Gázát uraló Hamász fegyvereseinek támadására válaszul az izraeli hadsereg nemrégiben bevonult az övezetbe. Folyamatosan szélesíti szárazföldi műveleteit Izrael, az offenzívával az RTL Híradója is foglalkozott:

Az izraeli-palesztin háborúval kapcsolatos összes cikkünket itt tekintheti meg. 

Nyitókép: Fadi Whadi / Reuters

#Külföld#gáza#Hamász#izrael#menekülttábor#rakétatámadás#Videó

Címlapról ajánljuk