Külföld

„Nem vagyok gyilkos” – tömegmészárlás helyett saját magát lőtte le az állig felfegyverzett férfi egy amerikai vidámparkban

rtl.hurtl.hu

2023. október 31. 7:59

A húszéves férfit holttestét a coloradói vidámpark egyik vécéjében találták meg nyitás előtt. 

Megölte magát egy állig felfegyverzett, feltehetően tömegmészárlásra készülő 20 éves férfi az amerikai Colorado állam egyik vidámparkjában – közölték a helyi hatóságok. A fekete taktikai felszerelést viselő férfinél két félautomata fegyvert, több tölténytárat, valamint bombákat is találták.

Diego Barajas Medina holttestét az egyik női mosdóban találták meg. Mellette a falra az volt írva:

Nem vagyok gyilkos, csak a barlangokba akartam eljutni.

A golyóállómellényt viselő férfi a helyi rendőrség közlése szerint „pusztító” tömeggyilkosságot tudott volna végrehajtani a parkban, ha véghez viszi a tervét. A Glenwood Caverns Adventure Park nevű hely egy hegytetőn található, amit a vendégek gondolával tudnak megközelíteni. Emiatt a hatóságok is csak nehezen tudtak volna kiérkezni a helyszínre, ha lövöldözni, és robbantgatni kezd.

Medina pénteken, egy szervízúton ment fel a parkhoz, holttestét pedig szombat reggel, a biztonsági ellenőrzés közben találták meg. Autójában bombákat találtak, holtteste mellett pedig hamis és valódi csőbombákat, amit bombaszakértők hatástalanítottak.

Az eset pár nappal azután történt, hogy 18-an meghaltak és 13-an megsérültek, amikor az amerikai hadsereg egy lövészet oktatója tüzet nyitott egy bowling klubban és egy étteremben az északi Maine államban. 


A Fókusznak Vizi János igazságügyi pszichiáter mondta el, hogyan vetemedhet valaki ilyesmire. 


Nyitókép: A vidámpark tulajdonosa egy erdőtűz terjedését figyeli a parkból, 2020-ban. Fotó: Steve BeckleyHelen H. Richardson/MediaNews Group/The Denver Post via Getty Images

#Külföld#lövöldözés#tömegmészárlás#egyesült államok#colorado#vidámpark

Címlapról ajánljuk