Külföld

Három ember meghalt Horgoson, hajnal óta lövöldöztek a település közelében

rtl.hurtl.hu

2023. október 27. 10:28

A magyar határ közelében lövések hangját hallották, a helyiek megrémültek. Szerbiai rendőrségi forrás szerint három ember meghalt.

A szerbiai Szabad Magyar Szóra hivatkozva a Szegeder azt írja, hogy hajnal óta a magyar határ közelében fekvő Horgoson lövöldözés hangjait lehet hallani. 

A helyiek elmondása szerint a hajnal óta tartó lövöldözéstől nem tudtak aludni, az utcára pedig nem mernek kimenni. Többen is hívták a rendőrséget, akik azt a tájékoztatást adták, hogy tudnak a lövöldözésről, és már a helyszínen vannak, viszont erősítést várnak.


A lap szerint rengeteg szülő nem vitte iskolába a gyerekét, mert nem mernek kimenni a lakásból. Többen azért mentek a helyi iskolába, hogy hazavigyék azokat a gyerekeket, akik reggel valahogy bejutottak.

A Szeged365.hu a szerbiai nagykikindai rendőrség közleményére hivatkozva azt írja, hogy

a lövöldözés során három ember halt meg, egy ember pedig megsebesült. 

Közölték, hogy a helyszínen nagy a rendőri jelenlét, továbbá arról is tájékoztattak, hogy a lövöldözés az egykori Bácska mezőgazdasági birtok területén tört ki. 

Az MTI közölte, hogy legalább három bevándorló meghalt, egy pedig megsebesült a lövöldözés során.

Sors Róbert, a település vezetője a Szabadkai Magyar Rádiónak azt mondta, a rendőrség biztosította a terepet, Horgoson nincs veszély, ám mindenkit arra kért, hogy ne menjen a közeli Szelevényi erdő felé, amelynek közelében a lövöldözés történt. A rendőrség a nap folyamán átvizsgálja és biztosítja a terepet.

Nyitókép: A Horgos és Röszke közötti határátkelő 2020. január 28-án. Fotó: MTI/Molnár Edvárd

#Külföld#horgos#röszke#szerbia#vajdaság#határ#halottak#lövöldözés

Címlapról ajánljuk