Külföld

Repülőgépkatasztrófát akart előidézni egy szolgálaton kívüli pilóta

rtl.hurtl.hu

2023. október 23. 20:47

Azzal vádolnak egy szolgálaton kívüli pilótát, hogy vasárnap este megpróbálta elérni, hogy lezuhanjon az Alaska Airlines egyik utasszállító repülője, amin 80-an utaztak.

83 ember megölésének kísérletével vádoltak meg egy szolgálaton kívüli pilótát, miután a gyanú szerint vasárnap este megpróbálta elérni, hogy lezuhanjon az Alaska Airlines egyik utasszállító repülője – írja a BBC.

A 44 éves, Joseph David Emerson nevű gyanúsított a pilótafülkében ült a kapitány és az első tiszt mögött, a járat a washingtoni Everettből a kaliforniai San Franciscoba tartott, 80 utassal a fedélzeten. A légitársaság közleménye szerint a férfi szándékosan akarta leállítani a hajtóműveket, ami a gép lezuhanásával járt volna.

A pilótának sikerült közbe lépnie, és még időben megfékeznie a gyanúsítottat. A járatot végül Portlandbe irányították át, ahonnan később már el tudott indulni célállomásra. Az Alaska Airlines közlése szerint az ügyet most a rendőrség és az FBI vizsgálja, a nyomozás idejére fogdába zárták a feltételezett elkövetőt, vádemelés egyelőre nem történt.

Nyitókép: AaronP / Bauer-Griffin / GC Images via Getty Images

 

#Külföld#repülőgépszerencsétlenség#gyilkossági kísérlet#alaska airlines

Címlapról ajánljuk