Külföld

„Tragikus és értelmetlen, szörnyű halál” - felgyújtotta házát, és megölte három kisgyerekét egy apa

rtl.hurtl.hu

2023. október 19. 6:42

A 29 éves amerikai férfi a gyerekekre gyújtotta a házat, majd kisétált az épületből, beült az autójába, és elhajtott. 

Emberölés vádjával tartóztattak le egy 29 éves amerikai férfit, aki rágyújtotta a házát három kisgyerekére New Orleans városában – jelentette a helyi sajtó. A tűzben egy hároméves, egy ötéves és egy 8 éves gyerek halt meg.

A rendőröket a gyerekek anyja hívta ki a házhoz, helyi idő szerint kedd este, pár perccel éjfél előtt, közölve, hogy gyermekei apja azzal fenyegetőzik, hogy felgyújtja a házukat. A nő dolgozott az eset idején.

A segélyhívás után nem sokkal lángok csaptak fel a házban. Egy közeli térfigyelő kamera felvételein látni lehetett, ahogy egy alak lép ki az már égő házból, majd odasétál az autójához, és elhajt a helyszínről.

A kiérkező tűzoltók egy ötéves lányt és egy 8 éves fiút mentettek ki a házból, és kórházba szállították őket, de egy óra múlva mindketten meghaltak. Mindkettőjükre a bejárati ajtó közelében találtak rá.  Egy hároméves fiút az oltás közben pedig holtan találtak az épület közepén.

Az apuka, a 29 éves Joseph Washington után hajtóvadászatot indítottak a hatóságok. Autóját félig elsüllyedve találták meg a Mississippi folyóban, őt pedig később egy másik autóban szerda délután próbálták megállítani egy autópályán. A férfi egy felüljáróról leugorva próbált elmenekülni a rendőrök elől, de elfogták, és a zuhanás közben szerzett sérülései miatt kórházba szállították. A férfi ellen háromrendbeli emberölés vádjával indítottak eljárást.

Anne Kirkpatrick rendőrkapitány egy sajtótájékoztatón „tragikus és értelmetlen, szörnyű halálként” jellemezte a gyerek megölését, hozzátéve, hogy családon belüli erőszak történt.

Nyitókép: Google Street View

#Külföld#gyerekek#gyilkosság#emberölés#gyújtogatás#apa#new orleans#egyesült államok#rendőrség

Címlapról ajánljuk