Külföld

14 francia repülőtéren volt ismét bombariadó

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 19. 16:34

A később vaklármának bizonyuló fenyegetések miatt kilenc repülőteret kiürítettek.

Csütörtökön ismét bombariadók voltak a franciaországi regionális repülőtereken, írja az MTI. Tizennégy repülőtér kapott délelőtt újabb merényletfenyegetést, kilencet ki is ürítettek a riasztások miatt:

a kiürítések Lille, Brest, Carcassonne, Rennes, Tarbes, Bordeaux-Mérignac, Béziers, Montpellier és Nantes repülőtereit érintették.

Csütörtökön a versailles-i kastélyt is kiürítették egy pokolgépes fenyegetés miatt. A bombafenyegetések minden esetben hamisnak bizonyultak.

Szerdán szinte az összes franciaországi regionális repülőtéren volt bombariadó, ami 130 járat törlését és jelentős késéseket idézett elő.

A bombariadók – iskolákban, közhivatalokban, múzeumokban – mindennapossá váltak Franciaországban múlt péntek óta, amikor egy radiális iszlamista halálra késelt egy francia tanárt az északi Arras város egyik gimnáziumában.

A merényletet követően a kormány a legmagasabb szintűre emelte a terrorkészültséget az országban. Eric Dupond-Moretti igazságügyi miniszter szerdán elítélte a „pszichózishoz vezető vicceket”, és arra figyelmeztetett, hogy a hamis riasztások, különösen az utóbbi napokban elszaporodott bombariadók mögött álló „bohócokat” meg fogják találni és megbüntetik a hatóságok.

Nyitókép (illusztráció): REUTERS/Eric Gaillard

#Külföld#izrael#franciaország#bombariadó#repülőtér#légi közlekedés

Címlapról ajánljuk