Külföld

„Megb*szhatják a szülők, akik nem tudják etetni a gyerekeiket” – mondta a konzervatív jelölt, aki fenyegető grafikont is készített a témában

rtl.hurtl.hu

2023. október 18. 19:47

Szerinte túl sokan élnek segélyből.

A konzervatív tory párt színeiben akar polgármester lenni Tamworth településén a brit Andrew Cooper, akinek a dolgát nehezíti, hogy nyilvánosságra került pár poszt, amelyeket még 2020-ban, a pandémia idején osztott meg a Facebookon.

A Metro szemléje szerint a férfi ekkor egy olyan diagramot posztolt, amiben a spórolásról oktatta ki a számos nehéz helyzetbe került szülőt. Többek között azt tanácsolta nekik, hogy mondják le a tévéelőfizetésüket, adják el a mobiltelefonjukat, és ne menjenek manikűröshöz azért, hogy tudják etetni a gyerekeiket.

Ha pedig mégsem sikerül annyi pénzt félretenni, ami elég a család etetésére, akkor „basszák meg” – üzente a politikus. Amikor pedig ezekről a régi posztokról kérdezték, azt mondta, hogy kiáll véleménye mellett, és hozzátette, hogy szerinte túl sokan élnek segélyből.

Arra még holnapig kell várni, hogy kiderüljön, elnézik-e neki a választók a nem kifejezetten emberbarát hozzáállását a pénzügyi válsághoz.


Nyitókép: Twitter / Facebook

#Külföld#brit#tory#párt#jelölt#polgármester#szülő#pandémia#gyerek#etetés

Címlapról ajánljuk