Külföld

Majdnem meglincseltek egy amerikai férfit a halloweeni dekorációja miatt

rtl.hurtl.hu

2023. október 16. 17:10

A rendőrség értesítette a férfit, hogy a TikTokon terjed a házáról készült felvétel. 

Nézzétek csak. El tudjátok ezt hinni? Ez élő, vágatlan. Ez szimbolikus, emberek

– mondta Martin G. Johnson TikToker, aki a platformon Chicago Crime Chaser néven hódít.

Johnson egy Illinois-ban található ház előtt állt meg, hogy megmutassa, hogy egy fekete szemeteszsákban lévő, ragasztószalaggal körbetekert emberi alakot lát, aki a lábánál fogva lóg le egy fáról. A kommentszekcióban több száz ember adott hangot megdöbbenésének, sokan pedig rasszizmusra utaltak és sértőnek nevezték az installációt. 

A lógó emberi figura mellett más halloweeni dekorációk is voltak: egy véres Michael Myers-baba, néhány szellem és egy lámpás. Néhány más hátborzongató figura is ott hevert, de a fáról lelógó emberi alak kiverte a biztosítékot. Az egyik videóban megmutatták a dekort kihelyező férfi címét is. 


Nem sokkal azután, hogy Johnson videója szerdán felkerült, rendőrök mentek ki a férfi otthonához, és értesítették őt, hogy néhány szomszéd panaszkodott, miután látta a posztokat a közösségi médiában. 

Marleen Zambrano elmondta: megkérdezték tőle, hogy tudja-e, mi az a TikTok, és mi az a lincselés. 

Nem tudtam. Nincs TikTokom

– magyarázta később a férfi. 

Amikor a gyerekei megmutatták neki a videókat, Zambranót sokkolták a kommentek, amelyekben fenyegető és káros üzenetekről volt szó. A férfi közölte, hogy fogalma sem volt róla, hogy bántó lehet a figura, és egyáltalán nem is akart vele senkit megbántani. 

A férfi végül azonnal leszedte a figurát. A Chicago Tribune szerint ugyanez a felfújható bábu fekete műanyag zacskóval, szalaggal és kötéllel 15,99 dollárért kapható az Amazonon.

Nyitókép: TikTok

#Külföld#halloween#dekoráció#hullazsák#lincselés#tiktok

Címlapról ajánljuk