Külföld

Videón, ahogy egy megtermett fekete medve egy jachton bóklászik

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 10. 9:21

A medve valahogy bejutott egy floridai jachtklubba, felmászott az egyik katamarán fedélzetére, ahol szemmel láthatóan jól is érezte magát.

Új értelmet nyert a „tengeri medve” kifejezés: egy floridai fekete medvét észleltek a múlt héten egy jachton, írja az USA Today.

A szóban forgó fekete medvét a dél-floridai Nápoly és a Marco-sziget környékén, egy vitorlás- és jachtklubban kikötött 50 méteres vitorlás katamaránon látták.

A hajón sétálgató, majd leülő medvét Todd Dillman kapitány, a TowBoatU.S. – Naples & Marco Island nevű hajóvontatási vállalkozás tulajdonosa videózta le október 4-én, szerdán. Dillman jókor volt jó helyen: épp a jachtklub mellett halad el hajójával, amikor észrevette, hogy a medve a katamarán fedélzetén sétál.


„Kígyók, aligátorok, sósvízi krokodilok, cápák... egymillió év alatt sem gondoltam volna soha, hogy egyszer medvét látok” – mondta a hajós.

A medve később elhagyta a katamaránt, és a város felé vette az irányt. A floridai természetvédelmi hatóság figyelemmel kíséri az útját, bízva abban, hogy visszatalál a természetbe.

Nyitókép: TowBoatU.S. Naples and Marco Island / Facebook

#Külföld#egyesült államok#florida#medve#fekete medve#JACHT#katamarán

Címlapról ajánljuk