Külföld

Videón az amerikai férfi világrekorder töke

rtl.hurtl.hu

2023. október 10. 11:05

A Minnesota állambeli Travis Gienger egy 1247 kilós, 687 pite elkészítésére is elegendő sütőtökkel nyerte meg az 50. Óriástök Világbajnokságot Kaliforniában.

Megszületett a legnagyobb óriástök új világrekordja. A csúcsot egy amerikai tanár állította fel Kaliforniában helyi idő szerint hétfőn egy több mint ezerkétszáz kilogrammos tökkel.

A Minnesota állambeli Travis Gienger egy 1247 kilós, narancssárga színű, 687 pite elkészítésére is elegendő tökkel nyerte meg az 50. Óriástök Világbajnokságot a kaliforniai Half Moon Bay-ben, írja az MTI. 

A korábbi csúcstartó egy olaszországi termelő volt, aki még 2021-ben mutatta be a 1226 kilogrammos tökét.

A 43 éves amerikai tájépítész és kertészmérnök tanár apja nyomdokaiba lépve csaknem 30 éve foglalkozik tökökkel. 2020-ban vett részt először a tökvébén, ahol a legutóbbi négy versenyből hármat meg is nyert.

Gienger naponta tizenkétszer öntözte és a szokásosnál többször trágyázta a növényeit a jó eredményért, de elmondása szerint nem számított a győzelemre. Az új Guinness-rekord felállításáért összesen 30 ezer dolláros (több mint 11 millió forintos) pénzdíjban részesült. 

 

#Külföld#guinness-rekord#sütőtök#világrekord

Címlapról ajánljuk