Külföld

Coloradói horror: 115 temetetlen halottat talált a rendőrség egy „zöld” temetkezési cégnél

rtl.hurtl.hu

2023. október 8. 7:58

Az oszladozó holtestek miatt elviselhetetlen volt a bűz a „Vissza a Természethez” nevű coloradói temetkezési vállalkozás telephelyén.

Napok óta érezhető szörnyű szagra panaszkodtak a coloradói Penrose lakói, mire a rendőrség egy bejelentés nyomán razziát tartott a Return to Nature „zöld” temetkezési vállalkozó raktáránál. Odabent hátborzongató felfedezést tettek: legalább 115 bomló holttestet tároltak az épületben, írja az Associated Press.

A nyomozók pénteken nem sok információt közöltek azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit is találtak a „Vissza a Természethez” nevű temetkezési cégnél, annyit mondtak, hogy a helyzet kivizsgálásához olyan szakértőket vonnak be, akik általában légi balesetekkel foglalkoznak, valamint az FBI-tól is hívnak halottkémeket.

Egy az AP által hivatkozott, csütörtökön kelt állami dokumentum szerint Jon Hallford temetkezési vállalkozó megpróbálta eltitkolni, hogy cége telephelyén nem megfelelő körülmények között tárolták a holttesteket. A cég működését felfüggesztő határozat szerint a vállalkozó taxidermiát is végzett a létesítményben.

Hallford elismerte, hogy vannak gondok az ingatlannal. A coloradói temetkezési hivatal szerint a létesítmény regisztrációja tavaly novemberben lejárt.

Az ügyben egyelőre senkit sem tartóztattak le, és nem emeltek vádat.

Allen Cooper Fremont megyei seriff „borzalmasnak” nevezte a helyszínt. Bombló holttestek bűze áradt az épület hátsó részéből, ahol a rendőri akció során betörték az ablakokat. Randy Keller, Fremont megyei halottkém szerint a raktárban talált holttestek azonosításhoz ujjlenyomatvételre, orvosi vagy fogorvosi feljegyzések felkutatására, valamint DNS-tesztekre lesz szükség, amely több hónapig is eltarthat. A holttestek azonosítása után a lehető leghamarabb értesítik a családokat.

A  céggel kapcsolatban álló családokat arra kérték, hogy vegyék fel a kapcsolatot a nyomozókkal.


A cég honlapja szerint az általuk végzett „zöld” temetkezés lényege, hogy visszanyúlnak a hagyományokhoz, a temetkezés során nem használnak semmiféle vegyszert, fémet vagy nem természetes anyagot: „Csak ön és a Föld, visszatérés a természethez”. A temetkezés során biológiailag lebomló koporsót, urnát használnak, vagy akár ezek nélkül is lehet kérni a temetést. A halottakat nem balzsamozzák be, és a sírok kialakításához nem használnak betont.

Nyitókép: Return to Nature Funeral Home - Colorado Springs / Facebook

#Külföld#egyesült államok#colorado#temetkezési vállalkozó#horror

Címlapról ajánljuk