Külföld

„Maradj ki az ausztrál politikából” – javasolták Jason Momoának, miután egy népszavazást népszerűsített

rtl.hurtl.hu

2023. október 6. 19:30

Ráguglizott, hogy miért is fontos az ügy, mire visszaszóltak neki, hogy ha csak ráguglizott, nem tud eleget.

2023. október 14-én, szombaton tartják Ausztráliában a 2023-as népszavazást az őslakosok és a Torres-szoros szigetlakóinak alkotmányos elismeréséről.

Az Aquaman és a Trónok harca sztárja, Jason Momoa beleállt az ügybe, és megosztott egy videót, amely segítségével arra biztatta a rajongókat, hogy szavazzanak ők is igennel a Voice to Parliament nevű szavazáson – írja a Sky.

A videót Momoa barátja, Taika Waititi új-zélandi színész-rendező osztotta meg először. A felvételen az őslakos rapper, Adam Briggs látható, aki egy kocsmában azt javasolja két barátjának, hogy nézzenek utána, miért fontos a népszavazás. 

A cél az, hogy az őslakosok és Torres-szoros-szigeteki emberek hangot kapjanak a parlamentben, hogy beleszólhassanak az életüket érintő kérdésekbe. Ilyen egyszerű. Honnan tudom? Rágugliztam

– írta Waititi az Instagram-videó képaláírásában, amit Momoa is kitett.


Momoa megosztása sok rajongót kiborított: többen bírálták a 44 éves, hawaii őslakos, polinéz származású színészt, amiért beleszólt a kérdésbe, és azt kérték: maradjon ki ebből. 

Haver, imádom a művészeted, de maradj ki az ausztrál politikából. Nem vagy megfelelően tájékozott, ha »guglizol«

– írta egy kritikus. 

„Fogalmad sincs, milyen mélyre nyúlik ez a dolog. Ez a választás nem olyan egyszerű, hogy igen vagy nem. Maradj ki ebből" – kommentálta az ügyet egy másik felhasználó. 

Momoa azért támogatást is kapott azért, amiért megszólalt. „Köszönöm, hogy segítetek terjeszteni az igét ebben a kérdésben. Mi csak azt akarjuk, hogy beleszólásunk legyen abba, ami a legjobb az egészségünk, az oktatásunk, a gyermekeink, az idősebbek és a közösségünk számára” – írta neki valaki. 

Nyitókép: Reuters

#Külföld#jason momoa#Taika Waititi#népszavazás#ausztrália#voice to parliament#rajongók

Címlapról ajánljuk