Külföld

Meztelenül, egy házilag barkácsolt csónakon találtak rá a férfira, aki át akart kelni a Csendes-óceánon

rtl.hurtl.hu

2023. október 6. 16:59

Házilag barkácsolt csónakkal akart átevezni a Csendes-óceánon egy ausztrál férfi. A 24 éves Tom Robinsonra meztelenül találtak rá, miután csónakja felborult, egy tengerjáró hajó mentette ki a vízből.

Házilag barkácsolt csónakkal akart átevezni a Csendes-óceánon egy ausztrál férfi. A 24 éves Tom Robinson azt remélte, hogy ő lesz a legfiatalabb ember, akinek sikerül átkelni a vízen Peruból Ausztráliába, végül egy tengerjáró hajónak kellett megmentenie, miután csónakja felborult – írja a BBC.

A férfire meztelenül találtak rá, amint csónakja tetején kuporgott, 100 tengeri mérföldre délnyugatra Vanuatu partjaitól. Robinson rekordkísérlete tavaly júliusban kezdődött, amikor indult útnak Peruból azt remélve, hogy decemberre megérkezik az ausztráliai Cairnsbe.

Hétfőn már nem sok választotta el attól, hogy befejezze a kalandot, ám csütörtök este hajója felborult. A helyi média beszámolói szerint a férfit pénteken kora reggel kellett kimenteni a vízből, a hajón napégés és kiszáradás miatt kezelték, de egyébként kutya baja. Robinson közleményében köszöntet mondott a hajó legénységének, amiért megmentették az életét. Egyelőre nem tudni, pontosan mitől borult fel a csónakja.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Külföld#csendes-óceán#ausztrál férfi#csónakbaleset#felborult

Címlapról ajánljuk