Külföld

Veszélybe került a Dagadt Medvék Hete – lehet, hogy még posztolni se szabad majd róla

rtl.hurtl.hu

2023. október 3. 18:20

Ha elfogy a kormány pénze, idén dagadt medvék nélkül maradhat a nagyérdemű.

Veszélybe került az USA-ban a Dagadt Medvék Hete, amelynek során Alaszkában ünnepélyesen megmérik több vadon élő medve súlyát, mielőtt azok téli álmukra szenderülnének. Az október 4-től 10-ig tartó alaszkai esemény során a közönség szavazhat is a legjobb és legdagadtabb medvére is.

Csakhogy a leállás szélére került az amerikai kormányzat, miután a képviselőház republikánusai elutasították a vezetőjük által javasolt törvényjavaslatot a kormányzat ideiglenes finanszírozására. Szeptember 30-án lezárult a pénzügyi év és a republikánusok ellenállása miatt nincs központi költségvetés, nem tudják finanszírozni az állami hivatalokat és intézményeket, így a Nemzeti Parkszolgálat is zárva marad, ami azt jelenti, hogy nem tudják semmilyen formában megtartani a hetet. Az utolsó utáni pillanatban ugyan elfogadtak egy átmeneti költségvetést, ez azonban még nem oldotta meg véglegesen a helyzetet.

A kormányzati bezárások alatt még a közösségi médiára sem szabad posztolni, így lehet, hogy egyáltalán nem lesz nyoma, hogy aludni készülnek a dagadt medvék. A szolgálatnak azonban vannak tervei arra, hogy ha zöld lámpát kapnak, azonnal meginduljanak a vigasságok, írja az ABC.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#kövér#medve#hét#alaszka#kormány#usa#facebook

Címlapról ajánljuk