Külföld

Videón a pillanat, amikor mise közben összedől egy templom, legalább 9 ember, köztük gyerekek haltak meg

rtl.hurtl.hu

2023. október 2. 7:01

Az áldozatok között sok a gyerek, mert a templomban keresztelőket tartottak, amikor beomlott a teteje. 

Legalább kilenc ember meghat, és nagyjából ötven megsérültek, miután összeomlott egy templom a vasárnapi mise alatt a mexikói Ciudad Madero városában. Rengetegen rekedtek a templom romjai alatt, akiket éjszakába nyúló mentőakcióval igyekeztek kiszabadítani. Az egyházmegye közlése szerint több túlélőt is ki tudtak szabadítani a romok alól, de pontos számot nem közöltek.

A helyi rendőrség közlése szerint a halottak között három gyerek is van, míg a sérültek között egy négyhónapos, három ötéves és kettő kilencéves gyerek volt. A sérültek állapotáról nem közöltek információkat. A templomban az eset idején keresztelőket tartott, ezért van ilyen sok gyerek az áldozatok között – írta az AP amerikai hírügynökség.

A templom összeomlásának pillanatát egy közelben lévő térfigyelő kamera rögzítette. A beszámolók szerint az épület tetője strukturális problémák miatt omlott rá a hívőkre, az eset idején a környéken nem volt földrengés, és a robbanás lehetőségét is kizárták. A templomban nagyjából száz ember volt.


A cikkünk elején lévő videóban pedig az összeomlás utáni kétségbeesett mentést láthatják. 

 

#Külföld#templom#mexikó#összeomlás#mise

Címlapról ajánljuk