Külföld

„Először azt hittük, a barátainak integet” – cápa támadt egy nagymamára reggeli úszása közben

rtl.hurtl.hu

2023. október 2. 11:04

Súlyos sérüléseket szenvedett egy idős nő, akit szokásos reggeli úszása közben támadt meg egy cápa Ausztráliában.

Cápa támadt egy 64 éves nőre, amikor több másik emberrel együtt a szokásos reggeli úszásán vett részt az ausztráliai Beachport városában. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, miután kimentették a vízből. A nőt főleg a lábán harapdálta össze a cápa.

Pamela Cook a beszámolók szerint az elmúlt 20 éveben minden egyes reggel kiment úszni egyet az óceánba egy társasággal, legyen bármilyen idő. A 9News beszámolója szerint nagyjából egy órája voltak a vízben, amikor a cápa a nőre támadt.

Két szemtanú az ABC Newsnak elmondta, hogy először azt hitték, hogy a nő a barátainak integet, mielőtt rájöttek, hogy segítségért kiáltozik. Még ekkor sem gondoltak cápatámadásra, azt hitték, hogy a nő fuldokol. Hozzátették, hogy a környéken soha nem történt még cápatámadás.

A 9News információi szerint a nőt társai segítették ki a vízből egy mólóra, ahol rögtönzött nyomókötést raktak a lábára, mielőtt helyi munkások érkeztek a segélykiáltásokra, elsősegélynyújtó dobozzal. Egyikük közlése szerint Cooknak több harapásnyom is volt a lábán, valamint a csípőjén. A nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol azonnal meg is műtötték. Állapota a beszámolók szerint stabil.

Azt nem lehet tudni, hogy milyen cápa támadt rá, de a gyanú szerint egy fiatal fehér cápa lehetett. A helyi hatóságok drónok segítségével keresik a ragadozót.


Nyitókép: YouTube/ABCNews

#Külföld#cápa#cápatámadás#ausztrália

Címlapról ajánljuk