Külföld

Neonáci állatkínzó a rotterdami lövöldöző, aki egy „kib.szott zseninek” tartotta magát

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 29. 9:38

A rotterdami lövöldöző három embert ölt meg, köztük egy édesanyát és 14 éves kislányát. Kiderült, rendszeresen publikált a 4chan nevű oldalra neonáci és rasszista szövegeket. 

Szörnyű részletek derültek ki a rotterdami lövöldözésről, amiket a Daily Mail gyűjtött össze. Mint ismert, egy férfi lövöldözni kezdett egy rotterdami lakásban, illetve egy egyetemi klinikán csütörtökön, megölve ezzel három embert. Most a helyi sajtó kiderített néhány megrázó információt arról, pontosan mi is történhetett, és kicsoda az elkövető.

A 32 éves, a helyi sajtóban csak Fouad L-ként említett ámokfutó először egy édesanyát és annak 14 éves lányát lőtte le a saját otthonukban. 

A kislány túlélte a támadást, de na kórházban belehalt a sérüléseibe. A lövöldöző később felgyújtotta a lakást.

Ezt követően ment az Erasmus orvosi egyetemre, aminek korábban diákja volt, de antiszemita kirohanásai miatt többször is felfüggesztették. Itt Molotov-koktélokat dobált, majd agyonlőtte a 43 éves Jürgen Damen professzort.

Bosszúból ölt

A helyi sajtó szerint az édesanyát azért ölte meg, mert ő volt az, aki feljelentette a támadót állatkínzás miatt, miután a férfi a saját nyulára támadt. Emiatt elvesztette az állását és az egyetemről is távoznia kellett.

Az ügyészek az év elején figyelmeztették az egyetemet, hogy fontolják meg, visszaveszik-e a férfit, miután a 2021-es állatkínzási ügye miatt átnézték a telefonját, amin náci tartalmak voltak.

Az egyetemen pedig azért kezdhetett vérengzésbe, mert ott többször is felfüggesztették, és szerinte ki is közösítették, mert nem volt „normális”. Szerinte viszont csak azért nem tudott kapcsolatot teremteni a többi emberrel, mert „olyan kib.szott zseni vagyok, hogy soha sem kellett megtanulnom hazudni, csak a puszta zsenialitásomra támaszkodtam. Semmilyen szociális készséget sem kellett elsajátítanom.”

A nyomozók egyébként a telefonján a náci tartalmak mellett halálra szúrt emberekről készült képeket is találtak.

A lövöldözés utáni pillanatokat egy szemtanú is megörökítette a telefonjával.


Nyitókép: Piroschka van de Wouw / Reuters

#Külföld#rotterdam#lövöldözés#hollandia#neonáci#állatkínzás

Címlapról ajánljuk