Külföld

Justin Trudeau tagadja, hogy annyira bekokainozott, hogy két napig nem tudott kijönni a szobájából

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 28. 9:12

Durvul az indiai-kanadai balhé, ami egy kanadai szikh vezető megölése miatt tört ki. Már kokainvádak érik a kanadai miniszterelnököt India részéről.

Justin Trudeau határozottan tagadja, hogy egy kokainnal teli repülőgépen utazott Indiába, eközben egy volt indiai diplomata kanadai Rambónak titulálta – írta a Daily Mail.

A kanadai miniszterelnök hivatala Deepak Vohra volt indiai diplomata vádjaira reagált, miszerint Trudeau „kokainos gépen” utazott Indiába. Vohra mindezt egyébként egy indiai tévéműsorban mondta el még hét elején.

Amikor Justin Trudeau Indiába érkezett a G20-ra ebben a hónapban, a gépe tele volt kokainnal. Az érkezés után két napig nem volt képes kijönni a szobájából

– mondta Vohra.

A kanadai miniszterelnök irodája a Toronto Sunnak azt mondta, a vádak hamisak. „Aggasztó, hogy ez a dezinformációs kísérlet hogyan terjedt el a médiában” – olvasható az állásfoglalásban. Trudeau-ra mostanában rájár a rúd, mivel épp a napokban kellett azért bocsánatot kérnie, hogy a kanadai parlamentben ünnepeltek egy olyan férfit, aki a nácik oldalán harcolt a második világháborúban. 

Vohra azt is mondta, hogy a felesége látta Trudeau-t a delhi repülőtéren, a miniszterelnök „depressziósnak és stresszesnek tűnt”. Erről mondta azt az egykori diplomata, hogy a pletykák szerint Trudeau gépe „tele volt kokainnal”. Trudeau szerinte most azt próbálja mutatni, hogy ő a „kanadai Rambo”, és semmi  rossz dolog nem történhet a jelenlétében. 

Indiai politikai gyilkosság Kanadában

Ezekkel a megjegyzésekkel Vohra arra a diplomáciai konfliktusra utalt, ami egy kanadai állampolgár, egy szikh aktivista Brit Columbiában történt meggyilkolása miatt tört ki.

Trudeau elítélte a 45 éves Hardeep Singh Nijjar június 18-i meggyilkolását, ami szerinte egy India által megrendelt politikai gyilkosság volt kanadai területen. A miniszterelnök azt mondta, erre bizonyítékok is vannak. A kijelentés után feszült lett a viszony a két ország között.

India válaszul leállította a vízumkiadást kanadai állampolgároknak, és felszólította az országot, hogy vonják ki Indiából diplomáciai képviseletük jelentős részét, mivel „a szakadék egyre szélesedik a két ország között”.

Nyitókép: DANISH SIDDIQUI / Reuters

#Külföld#kanada#Justin Trudeau#india#balhé#kokain#repül

Címlapról ajánljuk