Külföld

Két év alatt már 11-szer harapott meg titkosügynököket Joe Biden kutyája

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 28. 19:00

Parancsnok állandóan rátámad a biztonsági emberekre.

Joe Biden és a felesége, Jill 2021 decemberében kapott egy három hónapos németjuhászkölyköt, ám azóta Parancsnok már tizenegy harapásos incidenst okozott – írja a Guardian.

Parancsnok legutóbb hétfőn harapott meg egy titkosszolgálati ügynököt, aki orvosi ellátásra szorult. Korábban már tízszer támadta vagy harapta meg az ügynököket, amiért Biden biztonsági emberei körében „az a hülye kutya”, illetve a „rohadt bohóc” fedőneveket kapta. 

A júliusi támadás után Biden „pórázhasználati protokollokat és kiképzést” hirdetett, de , hogy a család korábbi kutyáját, Majort is azért kellett odaadni családi barátoknak, mert harapós volt. 

Luke Balsam, a Luke's Dog School kutyakiképzési programvezetője szerint nyilvánvaló, hogy az elnök elfoglalt ember, de ő is felelős kedvence rossz viselkedéséért, ugyanis a harapások esetében mindig az emberi mulasztás az ok. 

Balsam szerint a kutyák nagyon ritkán harapnak anélkül, hogy előtte ne mutatták volna a stressz fokozódó jeleit, mint például a bámulás, a védekező állás és a morgás. Amíg a harapásig eljutnak, az emberek észrevehetnék ezeket a jeleket, és sikerülhetne változtatniuk azon, ami a kutya számára stresszt okoz.

A legtöbb agresszió, amit a kutyáknál látunk, a félelemből ered. Nem elégedettek valamivel, és azért egyre durvább a viselkedésük, mert a környezetük nem változik

– magyarázta Balsam, aki szerint a Fehér Ház esetében az történhet, hogy állandóan jönnek-mennek az emberek, néhányan valószínűleg futnak is, a nap különböző időszakaikban.

Ez állandó változást jelent, a kutyák pedig úgy reagálhatnak, hogy „ó, ki ez? Miért fut ő itt? Mi folyik itt?”

Dima Yeremenko, egy a Guardian által megkérdezett másik szakértő egyetért, és azt mondja, hogy bár a szájkosárnak is lehet helye, vannak más módszerek is a harapós kutyák kezelésére: például nyugodtabb helyen tartani, és kordában tartani őket a parancsok alkalmazásával.

Nyitókép: Michael Reynolds/EPA/Bloomberg via Getty Images

#Külföld#joe biden#kutya#harapás#kutyaharapás#amerikai elnök

Címlapról ajánljuk