Külföld

Kivágták Anglia egyik legismertebb fáját, egy 16 éves fiút gyanúsítanak

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 28. 18:38

A northumberlandi rendőrség letartóztatott egy 16 éves fiút, akit azzal gyanúsítanak, hogy kivágta Anglia egyik legismertebb, több százéves fáját.

Letartóztattak egy 16 éves fiút, aki a gyanú szerint kivágta az Egyesült Királyság egyik legismertebb, több százéves fáját – írja a BBC.

A Sycamore Gap Tree egy híres hegyi juharfa volt, amely a Hadrianus fal mellett állt Northumberlandben, Angliában. Népszerű turistalátványosság volt – az ország egyik legtöbbet fényképezett fájaként emlegették –, de szerepelt az 1991-es Robin Hood: A tolvajok fejedelme című film egyik fontos jelenetében is.

2016-ban elnyerte az Év fája díjat a szigetországban.

A bűncselekmény éjszaka történt. A Northumberlandi Nemzeti Park tisztviselői úgy vélik, a Robin Hood-fa néven is ismert fát szándékosan vágták ki. A helyi rendőrség közölte: a fiatalt azóta letartóztatták, rongálással vádolják.

A rendőrség szóvivője „világhírű műemlékként” jellemezte a fát, és azt mondta, hogy kivágása miatt a helyiek is dühösek lettek, sokan megsiratták az északkeleti régió egyik jelképének elvesztését.

Nyitókép: Jeff J Mitchell / Getty Images

 

#Külföld#anglia#egyesült királyság#kivágott fa#letartóztatás

Címlapról ajánljuk