Külföld

„Ki akarná ezt megdugni?” – vizsgálat indul a műsorvezető ellen, aki élő adásban alázott meg egy újsgírónőt

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 27. 11:11

„Mutassatok egy magára valamit adó férfit, aki ezzel a nővel lefeküdne” – mondta a műsorvezető, aki a feminizmuskritikától jutott idáig. Vendége is elnézést kért.

A brit GB News vizsgálatot indított, miután az egyik műsorvezetőjük, Laurence Fox élő adásban azt mondta egy újságírónőről: „mutassatok nekem egy önmagára valamit adó férfit, aki ezzel a nővel lefeküdne”. Fox további megjegyzéseket is tett Ava Evansről, a Joe nevű online híroldal politikai tudósítójáról egy kedd esti műsorban, írja a Sky News.

„Abba a kis nőbe kanállal szuszakolták a nemek közötti bérszakadékról szóló hazugságokat” – mondta Fox a műsorban. Később szánalmasnak és kínosnak nevezte Evanst, és nem tudván elszakadni fő megközelítésétől, azt kérdezte, hogy „ki akarná ezt megdugni?” A tudósítás szerint Fox az újságírónő feminista megközelítéseit vette rossz néven.

A brit hírcsatorna azóta közölte, hogy Laurence Fox megjegyzései teljességgel elfogadhatatlanok, és a mondandója egyáltalán nem tükrözi az általuk fontosnak tartott értékeket. A műsorvezető viselkedéséért elnézést kért a csatorna. Hozzátették azt is, hogy vizsgálat indult Fox ellen.  Az ügy miatt bocsánatot kért Dan Wootton is, aki virtuálisan egy stúdióban ült Foxszal, amikor az sértegette az újságírónőt.

A felvételek megtekintése után már látom, mennyire helytelen, ahogyan reagálok a megjegyzéseire, szeretném tisztázni, hogy egyáltalán nem szórakoztatott az, ahogy sértegette Evanst

– hangsúlyozta Dan Wootton, akit saját bevallása szerint annyira sokkolt Fox durvasága, hogy csak arra tudott koncentrálni, hogy folytatni tudja a mondanivalóját. Ezen a videón látszik is, hogy mennyire nem szórakoztatta Wootont:


Nyitókép: Mark Kerrison/In Pictures via Getty Images

#Külföld#újságíró#laurence fox#vizsgálat#megalázás

Címlapról ajánljuk