Külföld

Letartóztattak egy rendőrt, mert elmegyógyintézetbe zárta volt szeretőjét

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 25. 11:13

A házas férfi a hatalmával visszaélve elérte, hogy kényszerkezelésre utalják be exét. 

Letartóztattak egy rendőrt az amerikai Pennsylvania államban, miután hamis indokokkal elmegyógyintézetbe zárta volt szeretőjét. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a 37 éves, házas Ronald Davis közölte a volt barátnőjével, hogy „tudom, hogy nem vagy őrült, de őrültnek foglak beállítani”, mielőtt a rendőri hatalmával visszaélve elérte, hogy „öngyilkosság veszélye” miatt kényszerkezelésre utalhassa be a nőt – közölte a helyi kerületi ügyészség.

A beszámolók szerint a pennsylvaniai állami rendőrségen dolgozó Davis a szakításuk után a nőtől kapott üzeneteket hamis színben feltüntetve érte el, hogy a megyei hatóságok elrendeljék a nőt kényszerkezelését. Az engedély megkapása után pedig Davis saját maga ment el a nőért, annak ellenére, hogy szolgálaton kívül volt.

A nőt egy erdőben találta meg, és egyik másik rendőr készített videót az esetről. A videón látni, hogy a csak M. F. monogrammal azonosított nő teljesen értetlenül áll azelőtt, hogy Davis miért fogja le őt, és kétségbeesve küzdött ellene. Végül egyenruhás rendőrök jelentek meg a helyszínen, és elvitték egy helyi kórházba.


Ott kiderült, hogy a nő sérüléseket szenvedett a fején, testén, hátán, fenekén, karján és térdén is, amikor Davis elfogta. Emellett az orvosok megállapították, hogy egyáltalán nincsenek öngyilkos gondolatai. Miután kiengedték, rendőrök kérdezték ki, és amint látták, hogy milyen üzeneteket küldött Davisnek, nyilvánvalóvá vált a rendőrök számára, hogy nem volt semmi oka a kényszerkezelésnek.

Davis ellen egyebek mellett fojtogatás, jogtalan lefogás, testi sértés és gondatlan veszélyeztetés vádjával indítottak eljárást, és őrizetbe vették.

Hozzászólna?

 

Nyitókép: YouTube

#Külföld#rendőr#szerető#elmegyógyintézet#kényszerkezelés

Címlapról ajánljuk