Külföld

Válságos az állapota a Szabadka közelében talált kisoroszlánnak, az életéért küzdenek

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 25. 18:41

Már pár nappal ezelőtt is úgy lehetett tudni, hogy a kölyök alultáplált és gyenge.

Válságos állapotban van az a kisoroszlán, amelyet pár napja egy Szabadka közeli autóútnál talált meg egy sofőr, írja a Szabad Magyar Szó. Az állatot jelenleg a palicsi állatkertben ápolják, több egészségügyi problémától is szenved.

Sonja Mandić igazgató arról számolt be: 

Azonnal, amikor idekerült, számos problémát állapítottunk meg: rossz vérkép, gyulladások a szervezetében, vérszegénység, különböző paraziták, egy elfertőződött seb a farka alatt, és nyilvánvalóan fájdalmai vannak.

Hozzátette: „A húsra adott reakciójából ítélve korábban még soha nem kaphatott táplálékként húst. A terápiát követően elkezdett önállóan enni, de úgy tűnik, hogy a belei és a gyomra nincsenek olyan állapotban, hogy a táplálékot megeméssze, ezért széklete sincs. Egy ilyen általánosan súlyos állapotban megtörténhet, hogy leállnak a szervei, a veséi, vagy a mája”.

Azt is elmondta, hogy a röntgenfelvételből kiderült, hogy a jobb combcsontja eltört, és az altatással járó kockázatok ellenére ma reggel megműtötték. A műtétet követően a lehető legkisebb helyiségben kell maradnia, hogy nyugalmi állapotban a csontjai összeforrjanak. Az oroszlán olyan gyenge, hogy nyugtatókat sem lehet adni neki.

Korábban arról adtunk hírt: miután megtalálták, a néhány hónapos nőstény barátságosan viselkedett az emberekkel, de legyengült állapotban volt. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, hogy kiderüljön, ki és honnan szerezhette be az oroszlánt. Szerbiában jelentős mértékű a csempészett vagy törvénytelenül, állatkertektől vásárolt állatok tartása. Minden évben fény derül néhány ilyen esetre, és nem ez az első alkalom, hogy szabadon engedett nagymacskát találtak, mert a szakértők szerint a felnőtt, gyakran már veszélyes ragadozóval sokan nem tudnak mit kezdeni, és inkább szabadon engedik.

Nyitókép: YouTube

#Külföld#Szabadka#oroszlán#állatkert#csempészet#kezelés#gyógyítás

Címlapról ajánljuk