Külföld

Videón a pillanat, amikor rakétatalálat éri az oroszok legmodernebb flottájának főhadiszállását

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 24. 6:24

A kijevi hírszerzési főnök azt állította, hogy két orosz parancsnok súlyosan megsérült a csapásban.

Rakétával támadta Ukrajna az orosz fekete-tengeri flotta krími főhadiszállását, az akciót a haditengerészeti vezetők találkozójára időzítették  – írta a BBC.

Az ukrán hadsereg rövid közleményében azt állította, hogy a támadás több tucat halálos áldozatot és sebesültet (a flotta felső vezetéséből is) okozott, de nem közölt további részleteket. Moszkva szerint egy katona eltűnt a támadás során.


A Szevasztopol kikötővárosban székelő flottát az orosz haditengerészet legjobbjának tekintik.

A pénteki támadást Storm Shadow rakétákkal hajtották végre, amelyeket Nagy-Britannia és Franciaország szállított Ukrajnának. Kyrylo Budanov kijevi hírszerzési főnök azt állította, hogy két orosz parancsnok súlyosan megsérült a rakétacsapásban.

Eközben Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az ENSZ-közgyűlésen New York-ban azt mondta, hogy a nyugati hatalmak „de facto harcolnak az oroszok ellen, az ukránok kezét és testét használva”.

Szombaton ismét támadás érte Szevasztopol környékét. A város oroszok által kinevezett kormányzója, Mihail Razvozsaev elmondta, hogy a légvédelem által lelőtt rakéta törmeléke egy móló közelében hullott le. A panaszok miatt elrendelték az óvóhelyek átvizsgálását, ezek ugyanis nehezen hozzáférhetők vagy rossz állapotban vannak.

A kijevi erők az utóbbi időben szinte mindennap csapásokat mérnek a Krímben állomásozó orosz erők ellen, korábban megsérült az orosz légvédelem és több hadihajó is.

Nyitókép: Reuters

#Külföld#orosz-ukrán háború#krím félsziget#rakétatámadás

Címlapról ajánljuk