Külföld

Károly király meghívta Harryt Erzsébet királynő halálának egyéves évfordulójára, de a herceg nemet mondott

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. szeptember 23. 20:11

Harry herceg elutasította apja ajánlatát, hogy a királynő halálának egyéves évfordulóját együtt, Balmoralban töltse a brit uralkodói család.

Harry herceg visszautasította azt a békülési gesztusként is értelmezhető meghívást, amit Károly király intézett hozzá, írja a The Sun.

Harry herceg apja azt szerette volna, hogyha II. Erzsébet királynő halálának egyéves évfordulóját együtt tölti a brit uralkodói család, ezért meghívta fiát Balmoralba, az uralkodó és felesége, Kamilla vidéki rezidenciájába.

Harry herceg épp úton volt Németországba az Invictus Games-re, és elvileg nem jelentett volna neki nagy kitérőt, hogy a szeptember 8-i gyászévfordulót közeli családtagjaival töltse, a békülés jegyében.

A herceg, aki évek óta botrányosan rossz viszonyban van rokonaival, nem fogadta el a meghívást, inkább egyedül látogatta meg nagymamája sírját a windsori kastély Szent György-kápolnájában, majd még aznap továbbutazott Düsseldorfba.

Ingrid Seward, a Majesty Magazine főszerkesztője szerint Harry számára ez egy nagyszerű békülési lehetőség volt, amelyet elszalasztott. „El kellett volna mennie hozzájuk. Ha a király meghív valakit Balmoralba, akkor a legtöbben lemondanák az összes utazási tervüket.”

Nyitókép: Harry herceg a düssledorfi repülőtéren, szeptember 8-án – Fotó: Henning Kaiser/picture alliance via Getty Images

#Külföld#harry herceg#károly király#ii. erzsébet királynő

Címlapról ajánljuk