Külföld

A „Metamfetamin Király” nevet adta a gyerekének egy nő, engedélyezték

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 20. 10:20

Egy ausztrál újságíró igencsak szokatlan nevet adott születendő gyermekének, olyat, amiben biztos volt, hogy a hatóságok visszautasítják. Legnagyobb meglepetésére a név rákerült a gyermek születési anyakönyvi kivonatára. 

„Methamphetamine Rules” azaz (a) „Metamfetamin Király”. Ez lett teljesen hivatalosan a neve egy ausztrál újságírónő kisfiának, miután egy sztori kedvéért le akarta tesztelni az ausztrál utónév-engedélyező hatóság gyakorlatát.

Az ABC ausztrál közszolgálati adó újságírója, Kirsten Drysdale egy könnyed hangvételű műsorba készített anyagot az utónévválasztásról. Az újságíró a helyi sajtónak elmondta, a jogszabály csak annyit szab meg, hogy a választott név nem lehet sértő, obszcén, túl hosszú, és nem lehetnek benne karakterek, valamint hivatalos rangok és címek.

Drysdale elmondta: ha egy szülő szabályellenesnek ítélt nevet választ, és nem nyújt be más nevet, akkor a hatóság ad nevet a gyereknek. A műsorra készülve kérdéseket küldött a hatóságnak arról, hogy milyen kritériumok alapján választanak nevet a gyerekeknek, de nem kapott választ. A kilenc hónapos terhes nőnek ekkor támadt egy ötlete:

Leadok egy nevet, amit biztosan visszadobnak, és megvárom, hogy milyen nevet választanak.

Az újságíró elmondta, hogy teljesen biztos volt abban, hogy a „Methamphetamine Rules” nevet nem fogják engedélyezni. Legnagyobb meglepetésére azonban a név átment a rendszeren, és az került rá kisfia születési anyakönyvi kivonatára.

A hatóság szóvivője közölte, hogy a „nagyon szokatlan eset” után lépéseket tettek annak érdekébe, hogy hasonló név ne juthasson át a rendszeren, és hozzátette, hogy segítséget nyújtottak Drysdale-nek, hogy gyorsan meg tudja változtatni kisfia nevét, ami az újságíró közlése szerint sikerült is. Azt nem árulta el, hogy végül mi lett gyermeke rendes neve.

Nyitókép: Illusztráció

#Külföld#utónév#utónév választás#gyerek#név#névválasztás#amfetamin#ausztrália

Címlapról ajánljuk