Külföld

Meghalt egy olasz borász, aki belezuhant egy tartály proseccóba

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 19. 19:45

Egy kollégájának akart segíteni.

Meghalt egy olasz borász, miután beleesett egy proseccóval teli tartályba, miközben épp egy kollégáját próbálta megmenteni – írja a LadBible

Az olaszországi Trevisóból származó Marco Bettolini karbantartási munkálatokat végzett a Ca' di Rajo borászatban, amikor szeptember 14-én észrevette, hogy kollégája, Alberto Pin rosszul lett. A 46 éves férfi ekkor berohant a tartályba, hogy ellenőrizze, jól van-e a barátja.

Bettolini azonban, miközben befelé tartott, elesett, beverte a fejét, és a tartály aljára zuhant, amely tele volt borral. Egyelőre nem tisztázott, hogy a borászatban terjengő szén-dioxidtól lett rosszul vagy megbotlott.

Alberto Pin – aki először rosszul lett – kórházba került, mesterséges kómába helyezték. Az őt megmenteni akaró Bettolini viszont meghalt. 

Halálhírét követően Simone Cecchetto, a borászat tulajdonosa tisztelgett előtte. Azt mondta: elborítja őket a gyász, a két férfi ugyanis számukra olyan, mint ha a testvéreik lennének. 

A La Repubblicának nyilatkozva egy kolléga is arról beszélt, hogy Bettolini nagyszerű dolgozó volt, nagyon nagylelkű és visszafogott ember.

Alberto és Marco két testvér számomra és mindannyiunk számára. Közel kerültünk egymáshoz a fájdalomban, és közel állunk Marco és Alberto családjához is. Csak reméljük, hogy Alberto hamarosan visszatérhet hozzánk. Marco számunkra egy hős

– fogalmaztak. 

A tragikus fordulat körülményei miatt most vizsgálat indult.

Marco Martani főügyész szerint senkinek nem lett volna szabad belépnie a tartályba, a hiba elhárításához egy speciális védőmaszkot viselő szakembert kellett volna hívni. 

A helyi hírek szerint a nyomozók a tartályok lefoglalását tervezik.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#olaszország#borász#prosecco#fehérbor#bor#tartály#borászat

Címlapról ajánljuk