Agyevő amőba miatt halt meg egy 16 hónapos kisfiúNéhány napig kórházban volt, de nem tudták megmenteni az életét.
Külföld

Agyevő amőba miatt halt meg egy 16 hónapos kisfiú

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 19. 21:01

Néhány napig kórházban volt, de nem tudták megmenteni az életét.

Meghalt egy 16 hónapos kisfiú Arkansasban, miután egy ritka agyevő amőbával fertőződött meg egy Little Rockban található country club vízi játszóterén – írja az Independent.

Az arkansasi egészségügyi minisztérium közleménye szerint a gyermek Naegleria fowleri fertőzést kapott, amely „elpusztítja az agyszövetet, agyduzzanatot és bizonyos esetekben halált okoz”,

A fiú szeptember 4-én halt meg, miután néhány napot kórházban töltött – erősítette meg a CNN-nek Gerone Hobbs halottkém.

A vízi játszótérből és a közeli medencéből vett mintákat megvizsgálta a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC), és megállapította, hogy a gyermek a játszótéren fertőződhetett meg, mivel abban életképes Naegleria Fowleri-t találtak.

A CDC még nem erősítette meg a többi minta eredményét. Az esetet követően a Little Rock-i Country Club bezárta a medencéjét és a játszóterét.

A Naegleria fowleri egy egysejtű élőlény, amely a CDC szerint a talajban és a meleg édesvizű tavakban, folyókban, tavakban és meleg forrásokban él. Medencékben is előfordulhat, ha talajszennyezés van jelen, a fertőtlenítés pedig nem megfelelő.

A tünetek a súlyos fejfájástól, hányingertől, láztól és hányástól egészen a görcsrohamokig és a kómáig terjednek, és jellemzően körülbelül öt nappal a fertőzés után jelentkezhetnek.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#agyevő amőba#amőba#naegleria fowleri#arkansas#vízi játszótér#country club

Címlapról ajánljuk