Külföld

Erdogan Elon Musknál lobbizik, hogy Törökországban legyen a Tesla új gyára

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 18. 14:53

Közben a franciák és a spanyolok is sorban állnak a milliárdosnál.

Arra szeretné rávenni Recep Tayyip Erdogan török elnök Elon Muskot, hogy a milliárdos Törökországban nyissa meg a Tesla új gyárát, írja a Reuters. Musk annyit megerősített, hogy ez az ország a legesélyesebb jelöltek között van.

Már így is számtalan török beszállító dolgozik a Teslának. Erdogan szereti országa innovációs munkáját népszerűsíteni. Eddig a legismertebb sikere a Bayraktar drónokhoz kötődik, amelyeket az ukrán hadsereg vetett be az orosz támadások visszaverésére. A drónoknak az ukránok már külön himnuszt is írtak.

Musk és Erdogan most New Yorkban találkozott, és az elnök hivatalosan is felkérést intézett a Teslához. Közben Emmanuel Macron francia elnök és Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök is azért lobbizik, hogy inkább az ő országukban nyíljon az új gyár.

Erdogan arról is beszélt, hogy Törökország szívesen együttműködik a Starlinkkel és a SpaceX-szel is. A Teslának jelenleg hat gyára van világszerte, és jelenleg egy hetediket épít Mexikóban. Musk arról beszélt még májusban, hogy a cég év végéig jelöli ki, hogy a nyolcadik üzem hol lesz.

Nyitókép: MURAT CETINMUHURDAR / PPO / Reuters

#Külföld#Recep Tayyip Erdogan#elon musk#tesla#gyár#törökország

Címlapról ajánljuk