Külföld

Aknagránáttal ellátott drónt találtak egy bolgár tengerparton

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 18. 13:21

A hajókikötő közelében, a parti sziklákon bukkantak rá helyiek a robbanószerrel ellátott drónra, amit a helyszínen megsemmisítettek a bolgár hadsereg bombaszakértői. 

Aknagránáttal ellátott drónt találtak vasárnap este Bulgáriában, a Fekete-tenger partján, Tyulenovo üdülőhely térségében. A bolgár védelmi minisztérium hétfőn közölte, hogy különleges egységet küldött a helyszínre, hogy hatástalanítsa a drónra szerelt aknát, amit a parti sziklákon találtak.

A 82 mm-es aknagránátot a helyszínen megsemmisítették a bombaszakértők, miután megállapították, hogy állapota miatt túl veszélyes lenne elszállítani a helyszínről.

Aknagránáttal ellátott drónt találtak egy bolgár tengerparton
Akangránáttal ellátott drónt találtak Bulgáriában, a Fekete-tenger partján. Fotó: Bulgarian Ministry of Defence/Handout via REUTERS

Marian Zsecsev, a Tyulenovót magában foglaló Sabla város polgármestere a bolgár Nova TV-nek elmondta, hogy vasárnap éjjel, röviddel 22 óra után, helyi lakosoktól kapták a jelzést a drónról a 112-es rendőrségi hívószámon. A rendőrség lezárta a területet, a közeli szálloda mintegy 30 vendégét evakuálta, és megtiltotta az éttermek és teraszok látogatását.    

Todor Tagarev bolgár védelmi miniszter újságíróknak nyilatkozva kijelentette, hogy a drón „a háborúhoz kapcsolódik, amit Oroszország indított Ukrajna ellen”. A miniszter arról nem közölt részleteket, hogy a drón honnan érkezett, és hogyan érte el Bulgáriát. Azt nem tudni, hogy a drón a levegőből esett le, vagy a tenger sodorta partra.

Nyitókép:  TV/NOVA TV/Handout via REUTERS 

#Külföld#orosz-ukrán háború#drón#bulgária#aknagránát#tengerpart

Címlapról ajánljuk