Külföld

Kiadták a rettegett drogbárót az amerikaiaknak

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 16. 9:07

Az „Egér” néven ismert mexikói drogbárót kiadták az Egyesült Államoknak, ahol apja is raboskodik. 

Kiadták az Egyesült Államoknak az „Egér” néven ismert Ovidio Guzmán mexikói drogbárót, a Sinaola kartell egyik vezetőjét, akit januárban fogtak el a mexikói hatóságok. Az elfogásakor kitört tűzharcban 29 ember halt meg, és szervezetnek tagjai buszokat és autók gyújtottak fel, hogy megakadályozzák a rendőröket abban, hogy eljussanak a helyszínre.

Hogyan milyen körülmények között élt elfogásakor, a Híradó akkor riportjából derül ki:

Élve etettek meg tigrisekkel embereket

A „Köpcös” néven ismertté vélt rettegett mexikói drogbáró, a Sinaloa kartellt vezető Joaquín Guzmán fia a testvéreivel vezette a kartellt, miután apjukat letartóztatták, majd az Egyesült Államokban életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték.

A Sinaloa kartell tagjai az amerikai hatóságok vádja szerint szinte teljes irányítása alá vette a drogcsempészetet Mexikó nagy részén a Köpcös fiainak irányítása alatt. A szervezet különösen a fentanil gyártására, és az Egyesült Államokba való csempészésére állt rá.

A vádak szerint az elkészült drogokat foglyokon tesztelték le, farmjukon rendszeresen kínoztak embereket információkért, riválisaikat, valamint az együttműködésre nem hajlandó kormányzati tisztségviselőket pedig két tigrisükkel etették meg – holtan és élve is.

A kartell tagjainak katonai fegyverekkel teli arzenál állt a rendelkezésére, köztük gránátvetők, páncéltörő rakéták, páncélozott járművek és gépfegyverek. Így képesek voltak valóságos polgárháborút kirobbantani az „Egér” elfogása után.

Nyitókép: Híradó

 

#Külföld#sinaola#kartell#mexikó#ovidio guzman#egér#köpcös#drogbáró

Címlapról ajánljuk