Külföld

Oroszországba költözött a volt osztrák miniszter, katonai géppel röptették a pónijait

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 14. 17:25

A két pónit egy szíriai orosz légi támaszpontról katonai repülőgéppel szállították Szentpétervárra.

Karin Kneissl volt osztrák külügyminiszter, amikor Szentpétervárra költözött, a pónijait is magával vitte, utóbbiakat egy orosz katonai repülőgéppel szállítottak le – írja a Guardian.

Kneissl öt éve azzal vált hírhedtté, hogy az esküvőjén Vlagyimir Putyin orosz elnökkel táncolt. Ez komoly kritikát váltott ki, mert alig néhány hónappal az után történt, hogy uniós országok több orosz diplomatát is kiutasítottak válaszul a Szergej Szkripal ellen Salisburyben elkövetett támadásra.

A hazájában rendkívül ellentmondásos személyiségnek számító Kneissl 2020 szeptemberében Franciaországba költözött, és a Kreml propagandacsatornájának tartott Russia Today vendég-rovatvezetője lett.


Egy szerdai Telegram-posztban megdöbbenésének adott hangot, hogy Oroszországba költözése nagy visszhangot váltott ki. Közölte: 2022 júniusában, miután „száműzték” Franciaországból, „könyveit, ruháit és póniját Marseille-ből Bejrútba szállította a DHL-lel”. Libanon azonban csak átmeneti megoldás volt, hathetente utazott Oroszországba munka miatt.

Mivel az Ukrajna elleni háború miatt több szankciót is bevezettek Moszkvával szemben, és az utazás is nehézzé vált Ororszországba, a költözés mellett döntött. A két pónit pedig a szíriai Hmeimim orosz légitámaszpontról egy katonai repülőgéppel szállították Szentpétervárra.

Az egykori politikus szerint azért költözött Oroszországba, hogy egy tanácsadó céget vezessen, amit a Szentpétervári Egyetemmel közösen hoztak létre.

Nyitókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Karin Kneissl osztrák külügyminiszter táncol a Wolfgang Meilinger osztrák üzletemberrel való házasságkötési ceremónián a stájerországi Gamlitz városban 2018. augusztus 18-án. Fotó: MTI/EPApool/Roland Schlager.

 

#Külföld#póni#szentpétervár#oroszország#ausztria#karin kneissl

Címlapról ajánljuk